Súgó Vendégház Súgó Vendégház Súgó Vendégház Súgó Vendégház Súgó Vendégház Súgó Vendégház Súgó Vendégház Súgó Vendégház Súgó Vendégház

Paintball

Aktuális áraink:


Alapdíj: 30 Ron/fő

Ami tartalmazza a védőruhát, teljes védőmaszkot, festékfegyvert, korlátlan gázutántöltést, és 100db festékgolyót), a csomag(100 db) kb. 1-1,5 órai szórakozáshoz elegendő

Lőszer: 0,25 Ron/db

 

Paintball szabályok

paintball játék során bizonyos szabályokat minden körülmények között be kell tartani. Ezek mind a biztonságra vonatkoznak. Az egyéb játékszabályokat csupán ajánljuk, figyelembe véve a csapat összetételét, létszámát, és felkészültségét.

Biztonsági (kötelezően betartandó) szabályok:

A pályán kívül a paintball fegyvereket bebiztosítva, csővel a föld felé kell tartani. A fegyverrel mutogatni, azt a többi játékosra irányítani még akkor sem szabad, ha úgy véljük, hogy üres. Maszkot nem kell viselni abban az esetben, ha mindenki betartja ezeket a szabályokat. A pályán a legfontosabb szabály, hogy a maszkot nem szabad semmilyen körülmények között levenni még akkor sem, ha éppen nem vagyunk játékban. Szigorúan tilos a fegyverrel hadonászni vagy ütni. Továbbá tilos elmozdítani és dobálni a pálya tartozékait, illetve felmászni a játékvezető által megjelölt helyekre. Kiskorúak csak felnőtt felügyelete és felelősségvállalása mellett paintballozhatnak!

Egyéb szabályok:

A két (vagy több) csapatot, az általunk adott teljes testet fedő overálok eltérő színe, vagy a karszalagok színe különbözteti meg.
Érvényes találat: 20 forintos nagyságú egybefüggő festékfolt az érvényes találati felületen (csapattárs által leadott lövés esetén is).
Érvényes találati felület: a felsőtest és a fej első, és hátsó része. A találatot kapott játékos jól láthatóan a feje fölé emeli a fegyverét, és elhagyja a pályát. Aki így sétál, arra nem szabad lőni. Tilos ezt a módszert használni ellenfél, vagy annak zászlójának megközelítésére (például zászlószerzésnél). Lehetőség szerint ne lőjünk közelebbről, mint 5-7 méter, mert az (pl. ujj találat esetén) sérülést okozhat. Ezen a távolságon belül rá kell kiáltani a másikra, hogy hagyja el a pályát (angolul: GOTCHA). Ha nem hallja, vagy nem hajlandó rá, akkor…

Játéktípusok:

Utolsó emberig

A két vagy több csapat közül az nyer, amelyik csapat tagja, vagy tagjai “életben maradnak” a pályán. A csapatok a bázisokról indulnak a megadott jelre. A játéknak értelemszerűen akkor van vége, ha elfogyott az ellenfél, vagy ha lejárt a játékidő. A második esetben az “életben maradt” játékosok száma a döntő.

Zászlószerzés

A csapatok bázisát zászló jelöli. Ezt a zászlót kell megvédeni, illetve az ellenfél bázisán lévő zászlót megszerezni. Ebben a játékban az életben maradt játékosok száma nem szempont, a zászló megszerzése jelenti a játék végét. Két módon lehet játszani: az egyik esetben csak érinteni kell a zászlót, a másik esetben az ellenfél zászlaját el kell vinni a saját bázisra. Ha a zászlót megszerző játékos a saját bázis felé tartva találatot kap, a zászlót el kell dobnia; így a zászló visszaszerezhető. A zászlót átadni “még élő” játékosok között szabad. A zászlót könnyen elérhető, és jól látható helyre kell tenni, a játék ideje alatt áttenni nem szabad.

Cserkész

Az egyik csapat tagjai elbújnak a helyszínen, a másik csapat tagjai keresésükre indulnak, megpróbálják becserkészni és kilőni őket. Az a csapat győz, amelynek még vannak “életben levő” tagjai, miközben a másik csapat minden tagját kilőtték. Lehet időhöz is kötni a küldetéseket, azaz a megadott időpont után az a csapat a győztes, amelyiknek kevesebb vesztesége volt a bevetés során. A csapatok váltogatják egymást a bujkálásban-keresésben.

Zászló

A két csapat egy-egy tagja a zászlóvivő, a két csapat egymás ellen indul a helyszín két végéből és az ellenfél zászlójának a megszerzése a cél. Ha a zászlóvivőt kilövik, az helyben leteszi a zászlót amit valamelyik csapattárs vagy az ellenfél próbál megszerezni. Az a csapat győz, amelyik megszerzi az ellenfél zászlaját és visszatér a bázisára. A küldetést lehet nehezíteni azzal, hogy az ellentétes oldalon levő ellenfél bázisába kell az ellenfél zászlaját vinni.

Főnök

A két csapat egy-egy vezetőt jelöl meg, amely a bázison marad és azt nem hagyhatja el 10 méternél nagyobb távolságra. A csapat többi tagjának feladata a főnök védelme illetve a másik csapat főnökének a kilövése. Az a csapat győz, amelyik az ellenséges csapat főnökét kilőtte.

Elnök

Egyik csapat a testőröket alakítja, és akár testtel is az elnököt – védőfelszereléssel ellátott, de megkülönböztető jeleket is hordozó, fegyvertelen szereplő – kell megvédenie, illetve egy megnevezett helyre elszállítania.
A másik csapat a terroristákat alakítja, feladata az elnök kilövése. A testőrcsapat tagjai elméletileg golyóálló mellényt viselnek, esetükben csak a fejlövések számítanak érvényesnek, míg az elnökön és a terroristákon a mellény és a fej is érvényes találatnak számít. Az a csapat nyer, amelyik hamarabb teljesíti küldetését.

Túsz

Egyik csapat a túszejtő, feladata a túsz – védőfelszereléssel ellátott, de megkülönböztető jeleket is hordozó, fegyvertelen szereplő – egyik helyről a másikra való szállítása. A túsz nem képes önálló cselekvésre, csak a kezét vagy a vállát fogva szabad őt vezetni, ha kilőtték az őt kísérő személyt, helyben kell maradnia, ameddig egy újabb kísérőt nem kap.
A másik csapatnak a túszt kell kiszabadítania, úgy hogy a túszejtő csapat tagjait kilövik. Az a csapat, amelyiknek tagja a túszt (véletlenül) lelőtte veszít. Az a csapat győz, amelyik teljesíti küldetését.

Rambo

Kisebb létszámú résztvevők számára ajánlott. Ebben a játékban nincsenek csapattagok, mindenki a saját szakállára küzd meg. Az a győztes, aki több ellenfelet lőtt ki. A játékot időhöz is lehet kötni, hogy még szorosabb legyen a küzdelem.

 

Környékbeli látnivalók