Súgó Vendégház Súgó Vendégház Súgó Vendégház Súgó Vendégház Súgó Vendégház Súgó Vendégház Súgó Vendégház Súgó Vendégház Súgó Vendégház

Hegyi kerékpárutakat adtak át a Madarasi Hargitán

rsz_hrkerekparut-260x190

November 23-án adták át a Madarasi Hargitán azt a két hegyi kerékpárutat, amelyet a Madarasi Hargitáért Egyesület, a Kápolnási Gazdák Egyesülete és a Harmont Hegyimentők alakítottak ki az elmúlt hetekben a Hargita Megyei Tanács támogatásával.

Az egyik kerékpárút a Madarasi Hargitáról visz Zetelakára (megnevezése 05. HR, jelzése kék-sárga), hossza 29,3 kilométer. A Madarasi Hargitáról indulva átmegy a Mihály-havas derekán, leereszkedik a Súgó völgyébe, a Magasbükkben eltér, Désághátán végigmegy, majd beereszkedik Zetelakára.

A második út (06. HR, jelzése piros-sárga) a Madarasi Hargitáról indulva érkezik Kápolnásfaluba, hossza 19,4 kilométer, a Madarasi Hargita-Kazánsarkán jobbra tér egy erdei útra, ahonnan letér balra, bemegy Tizenhétfalusiba, és a Vadgázlókon át érkezik be Kápolnásra.

A szépen kijelölt, kitáblázott hegyi kerékpárutak térképeit hamarosan feltesszük a honlapunkra, okostelefonra letölthető formátumokban is.

Környékbeli látnivalók