Súgó Vendégház Súgó Vendégház Súgó Vendégház Súgó Vendégház Súgó Vendégház Súgó Vendégház Súgó Vendégház Súgó Vendégház Súgó Vendégház

December 12-én kezdődik a síszezon

Szombaton, december 12-én kezdődik az idei síszezon a Madarasi Hargita pályáin. Idén is minden nap 10 és 16 óra között működnek a felvonók, fontos újdonság azonban, hogy a félnapos síbérlet helyett 2 vagy 4 órára érvényes jegyek közül lehet választani. Ugyanakkor több ponton is módosult a bérletrendszer: főszezonra valamint elő- és utószezonra osztódtak a téli hónapok, s ennek megfelelően változnak a síbérletek árai is. A főszezon 2015. december 21. és 2016. március 20. között tart, előtte és utána olcsóbban használhatók a sífelvonók.

A hazai sítáborozást szorgalmazza az az új kedvezmény, ami  a téli vakációt követően, azaz január 11. és január 31. közötti időszakban érvényes, ezekben a hetekben ugyanis 25 százalékos kedvezmény jár minden 4, 5 és 6 napos síbérletre. További kedvezményt kapnak ugyanebben az időszakban a székely székek lakói: a Hargita, Kovászna és Maros megyei lakosok 25% helyett 30% árengedményben részesülnek.

Ugyancsak újdonság, hogy ettől a szezontól kezdődően a sízők új beléptető rendszeren keresztül használhatják a sífelvonókat. Az új beléptető rendszer már nem eldobható jegyekkel, hanem visszaváltható kártyákkal üzemel. Ezért arra is oda kell figyelnünk, hogy legyen elegendő pénz nálunk a belépőkártyákra fizetendő garancia összeg kifizetésére is, amit a kártya leadásakor visszakapunk. A garancia kártyánként 10 lej, a lejáratot követően vissza lehet váltani a kártyákat, ám vigyázni kell azok épségére, mert csak a sérülésmentes kártyák válthatók vissza.

A Szentegyháza és az Ivó felőli utat is folyamatosan takarítjuk, ám a hólánc használata az egész síszezon alatt kötelező, és az autóvezetőket arra kérik, hogy az utak adottságainak megfelelően, fokozott elővigyázatosággal használják azokat.

Jelenleg kb. 40- 50 cm a természetes hóréteg vastagsága a pályákon kívül, a karbantartott sípályákon pedig mintegy 20-30 cm-es a megtaposott, tömörített hó. December 12-től kezdődően mindenik felvonó üzemel, a Nagy Mihályon kívül minden pálya, a Súgó bébi, a Súgó, a Kicsi Mihály és a Csillagösvény is használható már szombattól.

Környékbeli látnivalók